Laatste nieuws

Strenderpop: gezellige sfeer, goede muziek en prima weer

Door Henk Slikker
Gepubliceerd: Zondag 16 Augustus 2015, 12:27 uur
1310 x bekeken
Ieder jaar in augustus wordt het weer georganiseerd: Strenderpop. Het festival dat ooit begon met louter muzikanten uit Oosterend is al jaren een begrip bij veel Texelse muziekliefhebbers, die ook van gezelligheid en een biertje houden.


Dit jaar traden dertien Texelse bands/artiesten op, waaronder vier bands die nog nooit op het podium van Strenderpop hadden gestaan. De nieuwe bands stonden allemaal ’s middags geprogrammeerd. De jongste band Girls Talk, bestaande uit drie jonge meiden uit Oosterend, opende het festival. Opvallend was dat het toen al direct aardig druk was op het festivalterrein in Oosterend. Bij eerdere edities trad de eerste band vaak voor slechts een handjevol liefhebbers op.

Andere nieuwe bands waren: Aya and Me (akoestische rockballads), The Chain (rock) en de band The Walrus, die eigen nummers ten gehore bracht. Natuurlijk waren ook oude bekenden als Bluesselect, Jugbros, Da Tooterzzz en Hipshake van de partij.

Zoals al eerder vermeld verzorgde Cor Trap een solo optreden. Dit was in plaats van het optreden van de band Black Snake, waarvan ook de vorige week overleden Maarten Tiggeler lid was (zie Texel-Plaza 15 augustus). Ook zangeres Lia Ona was zaterdag helaas niet van de partij. Zij zou samen met de leden van Jug Bros een ode brengen aan de onlangs overleden blueslegende B.B. King. De ode aan de blueszanger werd nu alleen door de leden van Jugbros verzorgd.

De band Suitecase was ook dit jaar weer de swingende afsluiter van het oergezellige Strenderpop. Bij veel bezoekers gingen nog even de voetjes van de vloer met deze prima afsluiter van het festival. Vlak voor dit optreden leek het toch nog even te gaan regenen, maar gelukkig bleef het bij een paar spetters. Strenderpop had ook wat dat betreft veel geluk, want op veel andere plaatsen in het land regende het de hele zaterdagmiddag.

Muziek en gezelligheid op Strenderpop

zo 16 aug 2015, 8:59 | 1196 keer bekeken 3 reacties
 

Volop drukte, gezelligheid en live muziek zaterdag bij Strenderpop. Bezoekers genoten volop, het weer kon niet beter en er was volop muzikale variatie. En ook een moment van herdenking voor de overleden gitarist Maarten Tiggeler.

Was het bij eerdere edities bij aanvang nog wel eens rustig, bij het optreden van de debuterende meidenband Girls Talk waren de meeste bankjes al bezet. De drie meiden kunnen terugkijken op een mooi optreden. Het was de opmaat naar festival waarop dertien Texelse bands optredens van elke 25 minuten verzorgden. Beginnende bands en oude rotten. Volop variatie, van snoeiharde rock tot blues en van gypsy tot eigen werk kwam voorbij. Als eerbetoon aan de overleden gitarist Maarten Tiggeler was zijn auto naast de muzieknis geplaatst en droeg Cor Trap een nummer aan hem op. Ook Jug Bros herdacht hem, het publiek gaf hem een laatste applaus, dat twintig seconden aanhield.

Waar het elders in Nederland droop van de regen, bleef het op enkele spatten na aan Oosterend droog en was het de hele dag lekker festivalweer.